Η Περιοχήτης Βόρειας Εύβοιας

Villa Veneti
Ν. Πύργος
Βόρεια Εύβοια - 18η οδός
Τηλ: 22260 71192
Κιν: 6974691174

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μεγέθυνση χάρτη

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση


Γενικές Πληροφορίες

Ο Ν. Πύργος βρίσκεται 12 χλμ από τα λουτρά Αιδηψού που είναι το λιμάνι άφιξης για τους επισκέπτες από τη νότια Ελλάδα (πορθμείο Αρκίτσας-Λ. Αιδηψού). Ο Ν. Πύργος απέχει 3 χλμ από τον Αγιόκαμπο, το λιμάνι άφιξης για τους επισκέπτες από τη βόρεια Ελλάδα (πορθμείο Γλύφας-Αγιόκαμπου). Επίσης απέχει 6 χλμ από την Ιστιαία η οποία είναι η έδρα του Δήμου και των δημόσιων υπηρεσιών. Εκεί βρίσκει κανείς υποκαταστήματα τραπεζών (εθνική, πειραιώς, eurobank, alpha) και πολλά εμπορικά καταστήματα ένδυσης/υπόδυσης, βιβλιοπωλεία. Στην πλατεία υπάρχουν μαγαζιά εστίασης και καφετέριες.
200 μ από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Villa Veneti στην παραλία, βρίσκονται γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο ποδοσφαίρου. Στην παραλία του χωριού μπορεί να βρει κανείς σούπερ μάρκετ για τα καθημερινά ψώνια, ψαροταβέρνες, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και ζαχαροπλαστεία. Επίσης λειτουργούν beach bars.

 

Η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί μοναδικό τουριστικό και ταξιδιωτικό προορισμό όχι μόνο εξαιτίας της φυσικής της ομορφιάς αλλά και για τα αξιόλογα αξιοθέατα που διαθέτει. Οι καταγάλανες παραλίες της συνδυάζονται με το κατάφυτο βουνό και τα καταπράσινα πευκοδάση. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν πληθώρα δραστηριοτήτων όπως θαλάσσια σπορ, περπάτημα σε ορειβατικά μονοπάτια κα. Αποτελεί επίσης ιδανικό ορμητήριο για μικρές κρουαζιέρες στις γειτονικές Σποράδες και φυσικά στα μαγευτικά Λιχαδονήσια γνωστά και ως "Σεϊχέλες της Ελλάδος".

Κοντινές παραλίες:
Ν.Πύργος, Νησιώτισσα, Αγιόκαμπος, Αγ. Νικόλαος, Ωρεοί, Τσοκαιτη, Κανατάδικα, Πευκί, Ελληνικά.

Εξορμήσεις σε ορεινούς προορισμούς:
Ταξιάρχης, Καμαριά, Μονοκαρυα, Μηλιές, Άγιος.

Αξιοθέατα ευρύτερης περιοχής:
Λιχαδονήσια, Ιαματικές πηγές Λ.Αιδηψού, Αρτεμίσιο (γνωστό από τη ναυμαχία με τον Περσικό στόλο), καταρράκτης Δρυμώνα, Ι.Μ Χρυσοβαλάντου, Ι.Μ Αγίου Γεωργίου, Ι.Μ Οσίου Δαυίδ και Ι.Μ Αγ. Ιωάννη Ρώσου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

www.voriaevia.net

www.evia-guide.gr

www.aidipsos.gr